Ads Area

Samacheer Book 12th commerce chapter 2 functions of Management Book Answers Guide

 Samacheer Book 12th commerce chapter 2 functions of Management Book Answers Guide

Tamilnadu state board Syllabus based 12th commerce full guide solutions book back answers guide PDF Download. 12th commerce important Questions Reduced Syllabus 2020-2021, 12th tamil New reduced Syllabus Question bank 2020-2021 ,12th commerce notes ,important Questions collection, 12th Tamil unit 3 one mark Questions PDF Download

12th commerce chapter 2 functions of Management book back Questions and answer guide



    Tamilnadu samacheer kalvi 12th commerce functions of Management Question and answer guide, important questions,Question bank,model Question papers

    TN 12th commerce chapter 2Principles of Management book back Questions and answer guide

    I. Choose the Correct Answer

    Question 1.

    Which is the primary function of management?

    (a) Innovating

    (b) Controlling

    (c) Planning

    (d) Decision-making

    Answer:

    (c) Planning


    Question 2.

    Which of the following is not a main function?

    (a) Decision-making

    (b) Planning

    (c) Organising

    (d) staffing

    Answer:

    (a) Decision-making

    Question 3.

    Distribution of work in groupwise or sectionwise is called as ________

    (a) Co-ordinating

    (b) Controlling

    (c) Staffing

    (d) Organising

    Answer:

    (d) Organising


    Question 4.

    Which of the following is verification function?

    (a) Planning

    (b) Organising

    (c) Staffing

    (d) Controlling

    Answers

    (d) Controlling

    II. Very Short Answer Questions

    Question 1.

    Write a short note about Planning.

    Answer:

    • Planning is the primary function of management. Nothing can be performed without planning. Planning is a constructive reviewing of future needs so that present actions can be adjusted in view of the established goal.

    Question 2.

    What is meant by Motivation?

    Answer:

    • The goals are achieved with the help of motivation. Motivation includes increasing the speed of performance of a work and developing a willingness on the part of workers. This is done by a resourceful leader.


    Question 3.

    What is meant by Controlling?

    Answer:

    • Controlling is performed to evaluate the performance of employees and deciding increments and promotion decisions. The control function helps in identifying under performers and arranging remedial training for them. It is the control function which facilitates synchronization of actual performance with predetermined standards.

    Question 4.

    How do you coordinate your classroom with peace?

    Answer:

    • All the activities are divided groupwise or sectionwise under organising function. Now, such grouped activities are co-ordinated towards the accomplishment of objectives of a classroom. With the function of co-ordination the classroom must be peaceful and calm.


    Question 5.

    What is meant by Innovation?

    Answer:

    • Innovation refers to the preparation of personnel and organisation to face the changes made in the business world. Continuous changes are being made in the business. Innovation includes developing new material, new products, new techniques in production, new package, new design of a product and cost reduction.

    III. Short Answer Questions

    Question 1.

    List out the main functions of management.

    Answer:

    Main functions of management are listed below:

    1. Planning
    2. Organising
    3. Staffing
    4. Directing
    5. Motivating
    6. Controlling and
    7. Co-ordination

    Question 2.

    State the importance of staffing.

    Answer:

    • Staffing refers to placement of right persons in the right jobs. Staffing includes selection of right persons, training to those needy persons, promotion of best persons, retirement of old persons, performance appraisal of all the personnel, and adequate remuneration of personnel. The success of any enterprise depends upon the successful performance of staffing function.


    Question 3.

    Bring out the subsidiary functions of management.

    Answer:

    1. Innovation
    2. Representation
    3. Decision-making
    4. Communication

    Question 4.

    State the importance of Motivation.

    Answer:

    • The goals are achieved with the help of motivation. Motivation includes increasing the speed of performance of a work and developing awillingness on the part of workers. This is done by a resourceful leader. The workers expect, favourable climate conditions to work, fair treatment, monetary or non-monetary incentive, effective communication and gentleman approach.

    Question 5.

    What are the main duties of a manager?

    Answer:

    • A manager has to act as representative of a company.
    • Manager has dealings with customers, suppliers, government officials, banks, financial institutions, trade unions and the like.
    • It is the duty of every manager to have good relation with others.

    IV. Long Answer Questions

    Question 1.

    Explain the various functions of management.

    Main Functions:

    • Planning:- Planning is the primary function of management. Planning is a constructive reviewing of future needs so that present actions can be adjusted in view of the established goal.
    • Organising:- Organising is the process of establishing harmonious relationship among the members of an organisation and the creation of network of relationship among them.
    • Staffing:- Staffing function comprises the activities of selection and placement of competent personnel.
    • Directing:- Directing denotes motivating, leading, guiding and communicating with subordinates on an ongoing basis in order to accomplish pre-set goals.
    • Controlling:- Controlling is performed to evaluate the performance of employees and deciding increments and promotion decisions.
    • Co-ordination:- Co-ordination is the synchronization of the actions of all individuals, working in the enterprise in different capacities.
    • Motivating:- The goals are achieved with the help of motivation. Motivation includes increasing the speed of performance of a work and developing a willingness on the part of workers.

    Subsidiary Functions:

    • Innovation:- Innovation includes developing new material, new products, new techniques in production, new package, new design of a product and cost reduction.
    • Representation:- A manager has to act as representative of a company. It is the duty of every manager to have good relation with others.
    • Decision-making:- Every employee of an organisation has to take a number of decisions every day. Decision-making helps in the smooth functioning of an organisation.
    • Communication:- Communication is the transmission of human thoughts, views or opinions from one person to another person. Communication helps the regulation of job and co-ordinates the activities.

    Samacheer book 12th Commerce Functions of Management 

    Additional Questions and Answers

    A. Choose the Correct Answer

    Question 1.

    Match the following:

    (a)Management process–(i)Two categories

    (b)Management functions can be classified–(ii)Primary function

    (c)Planning–(iii)Subsidiary function

    (d)Innovation–(iv)Management function

    (A)4123 (B)1234 (C)4321 (D)2143

    Answer:

    (a) 4,1,2,3

    Question 2

    ______ is the subsidiary function of management.

    (a) Planning

    (b) Co-ordination

    (c) Innovation

    (d) Controlling

    Answer:

    (c) Innovation


    Question 3.

    Choose the odd one out.

    (a) Directing

    (b) Motivating

    (c) Staffing

    (d) Decision-making

    Answer:

    (d) Decision-making

    Question 4.

    Which one is not the main function of management?

    (a) Communication

    (b) Co-ordination

    (c) Directing

    (d) Motivating

    Answer:

    (a) Communication


    Question 5.

    Assertion (A): Co-ordination is the synchronization of the actions of all individuals.

    Reason (R): Co-ordination is one of the subsidiary functions of management.

    (a) Both are true

    (b) (A) true but (R) is not correct

    (c) (A) only true

    (d) (R) only correct

    Answer:

    (b) (A) true but (R) is not correct

    Question 6.

    There are ______ subsidiary functions of management.

    (a) Four

    (b) Three

    (c) Seven

    (d) Six

    Answer:

    (a) Four


    Question 7

    ______ function comprises the activities of selection and placement of competent personnel.

    (a) Organising

    (b) Planning

    (c) Staffing

    (d) Controlling

    Answer:

    (c) Staffing

    B. Fill in the blanks

    1.Management functions are called as ______

    2.A manager has to act as a ______ of a company.

    3.______ helps the regulation of job and co-ordinates the activities.

    Answers:

    1.managerial process

    2.representative

    3.Communication

    II. Very Short Answer Questions

    Question 1.

    How the functions of management can be classified?

    Answer:

    The functions of management can be classified into two categories. They are as follows:

    (a) Main functions of Management

    (b) Subsidiary functions of Management

    III. Short Answer Questions

    Question 1.

    What do you mean by communication?

    Answer:

    • Communication is the transmission of human thoughts, views or opinions from one person to another person. Workers are informed about what should be done, where it is to be done, how it is do be done and when it is to be done. Communication helps the regulation of job and co-ordinates the activities.


    Post a Comment

    0 Comments
    * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

    Top Post Ad

    Below Post Ad

    Ads Area